Kincsek a natúrboltból I         Sok helyen hallani, hogy a natúrkozmetikumok bizony nem olyan jók, vagy nem igazán ajánlott ilyesmi  termékeket használni, nem csodaösszetevők, irritálnak stb.
 Pár éve volt egy olyan korszakom, hogy kókuszolajat használtam kb  minden területén a szépségápolásnak: azzal mostam le a sminket, az volt a testápolóm, kézkrémem és hajolajam is egyben. Mondanom se kell, hogy nagyon megutáltam a végére azt az 1000 ml. es tégelyt, ráadásul hosszú távon sem  vált be. Így egy jó darabig nem foglalkoztam ilyesmivel, csak a szebb INCI-vel rendelkező termékeket vadásztam a DM. és az Auchan polcain.
 Egy idő után (kb.másfél év) rájöttem azonban hogy vannak még termékek amiknek érdemes adni egy esélyt, így elkezdtem kutatni különböző növényi olajok, és egyéb termékek után, persze, nem univerzális csodaszert kezdtem keresni hanem egy-egy problémára egy-egy megoldást. És találtam is pár kedvencet, a keresés pedig folytatódik, ezért ebből egy posztsorozatot terveztem, főleg, ha van rá igény.   
        De ennyi elég is a bevezető mesélésből: Térjünk a lényegre! (Budapest bank szlogen ha ha 😅 )


Adams termékek: maga a márka egy Marosvásárhelyre bejegyzett cég, termékskálájukban a rózsaolajtól a kakaóvajig minden növényi hatóanyag megtalálható. Termékeik jelen vannak http://www.vitamix.ro/ oldalon, én magam a kolozsvári üzletükben szereztem be ezeket a darabokat. termékskálájuk a rózsaolajtól a kakaóvajig minden növényi hatóanyagot felölel. 
  Argánolaj:  A kedvencemmel kezdtem a bejegyzést, ugyanis a hajvégeimmel tényleg csodát tett, 28 lejbe (RON) került, kb, mint egy közepes árkategóriás  hajvégápoló,  Az általam megvásárolt darab 50 ml-es, de lehet rendelni akár 100 m-est is.  Én hajmosáskor mindig csak két pumpálásnyit oszlatok el a kezemen. Figyelni kell rá, hogy ne legyen több, mert ha eltúlozzuk akkor könnyen zsíros és igénytelen hatást érhetünk el, de ez a két csepp eloszlatva ápol, és még csak el sem vékonyodnak a hajvégeim amióta használom. Nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudom. Illat tekintetében eléggé érdekes a kicsike, szinte már-már büdös viszont a hajon egyáltalán nem marad meg.
 + 1 felhasználási tipp: a Kallos Latte hajmaszkom hatását szoktam felerősíteni vele. Hajmosás előtt a már benedvesített hajamra rakom rá a krémet, bekeverve pár csepp argán olajjal, törölközőbe csavarom két-három órára és utána mosok hajat. Igaz ezután a kezelés után nem használom az olajat mint hajvégápolót.

 A shea vajról és a neem olajról nem tudok külön nyilatkozni. Én együtt használom a kettőt. Sarokápolóként és a száraz repedezett könyökömre nagyon bevált elegyíteni a kettőt használat előtt. A neem olaj az argánhoz hasonlóan pumpás műanyag üveget kapott, 50 ml. es kiszerelésben, A shea vaj pedig 65 g-os kiszerelésű.


 

   Mayam termékek:
Őket is a vitamix boltból szereztem be. A honalpjukon magyar, román ill. angol nyelven is tudtok böngészni. Ők is kozmetikai alapanyagokat árulnak jó áron.  A bírtokomban van egy 100 g os kiszerelésű fehér agyag, és egy ugyancsak 100 g-os zöld agyag, amiket én házilag kikevert arcmaszkokhoz szoktam használni. Ezekkel a por állagú termékekkel, az utóbbi fél évben igyekeztem kísérletezni ezekre az arcmaszkokra konkrét recept nincs, épp az a jó benne, hogy mindenki a bőrtípusa igényei szerint kedvére variálhatja őket. Én az aranyközéputat a két kiskanál fehér, egy kiskanál zöld agyag, pár csepp víz, és kb. 10-15 csepp neem olaj kikeverésével találtam meg, persze még folyik a tesztelés, amíg a két tasak tartalma el nem fogy :)


 Neketek milyen natúr termékek váltak be? Szoktatok ilyesmivel foglalkozni? Mit vásároltok gyógynövényes szaküzletekből ?


Update: jelen vagyok a Facebookon és az Instagramon is, mindkét felületen a blog nevével találtok meg.