Az első gyűrűs kalendáriumom

      Nemrég belevágtam egy teljesen új dologba: méghozzá a gyűrűs határidőnaplók vezetésébe.  Azt tudni kell rólam, hogy én nem az a fajta lány vagyok aki a naplóját díszítgeti, nekem  a funkcionalitás az elsődleges , korántsem az, hogy hogyan néz ki a határidőnaplóm, lehet amiatt mert ritkacsúnya a kézírásom, emiatt például a bullet journaling se igazán az én műfajom, ugyanakkor kellett már valami, aminek a segítségével kicsit rendben tudom tartani a mindennapjaimat úgymond. 

A gyűrűs kalendárium ötletét először Pekár Magdinál, aztán Eszternél láttam, végül februárban én is beszereztem egyet, ráadásul pont akkor posztolt róla először  Smejka is, amikor ismerkedtem a kicsikémmel, és azt kell róla mondanom, hogy nagyban megkönnyíti a határidők betartását. 

Én a sajátomat egy papír-írószer boltban vettem, kicsit talán borsos volt az ára, de szerintem  teljességgel megérte beruházni rá, főleg, mert hosszútávra tervezek vele.  Ha jól néztem utána, akkor egy personal méretről van szó, a hátulján lévő vonalkódos matricán csak annyit ír, hogy kicsi. Több variációt is megnéztem, végül a választásom egy egyszerűbb modellre esett, méghozzá azért, mert még semmilyen elképzelésem sem volt azzal kapcsolatban, hogy én hogyan is fogom "belakni", ennek utána én úgy gondoltam nem lesz szükségem különböző zsebekre amik másfajta (drágább) típusokon  megtalálhatóak voltak.
Node nézzük a beltartalmat:
        A naptár egyetemistabarát darab, öt elválasztót kapott, ahol havi és napi leosztás van, két db,
2017 és '18 as éves naptárra, továbbá egy rész "Célok" név alatt, plusz egy pár jegyzet lap, és a végén a  "Vegyes" kategória kap helyet, ahol telefonkönyv, évfordulós naptár, és mindenféle nemzetközi tudnivaló kapott helyett (ország, főváros, irányítószám, pénznem stb,).
        Személy szerint én nem nagyon bánom, hogy nincsen heti leosztás, de gondolkodom rajta, hogy majd mikor jövőre ún. betétet veszek bele, akkor a lapok között heti tervező is legyen. A havi tervezőbe szoktam írni az határidőket, előre eltervezett programokat, a napi tervezős részt pedig igyekszem a saját igényeimhez szabni: a klasszikus határidőnaplókkal ellentétben, megvan a szabadság arra, hogy megtervezzem, melyik napon melyik órában mit csinálok . Ezt nem szeretem órákra lebontani, csak iránymutatás, az  ún. To do list-ek kapnak itt helyet, órát csak akkor írok be, ha nagyon-nagyon részletesen tervezem meg a napomat. 
      A Célokhoz néhány ötletet írtam ki, egyenlőre amik a bloggal kapcsolatosak, de nagyon tetszik az elrendezése, mert vezethetem hogy milyen lépéseket, mikor tettem a megvalósulás fele.
De ugyan ide írtam le azokat az olvasnivalókat is, amelyeket el szeretnék, vagy el kell olvassak.
     Szoktam használni néhány post it-et és könyvjelzőt, illetve gemkapoccsal tűzdelek bele dolgokat, ha szükségét érzem, például bevásárló listát vagy fontos feljegyzendő dolgot, és nagyon elégedett vagyok az így kialakított rendszerrel.
Úgy tűnik, szerelem lett a naptár vezetés, hiszen amióta megvan nem telt el nap, hogy ne foglalkoznék valamennyit vele.
     Ti hogyan osztjátok be az időtöket? Van valamilyen jól bevált tippetek?