Élménybeszámoló: Rhédey café

 Sziasztok. Akik követnek Instagramon , azok láthatták, hogy nemrégen egy kávés képet posztoltam ki, egy amúgy is mozgalmas  napon. A Rhédey Caféban jártam, ezidáig először.
             
kép forrása

Amúgy nem vagyok nagy otthonról  kimozdulós fajta, nem is bulizok minden szombat este, de ugyanakkor jól esik felfedezni, a Kincses Kolozsvár eddig nem ismert helyeit, vagy olyanokat, amik ott vannak az orrunk előtt, és esetleg nap mint nap elmegyünk, mellettük de mégsem térünk be.
Épp ezért Lajossal úgy döntöttünk, hogy egy olyan helyre megyünk el, ahol még egyikünk sem járt, illetve,  azokat a kávézókat is kerülni szerettük volna, amit minden "valamirevaló kolozsvári egyetemista" ismer. Szóval adni akartunk egy esélyt az újdonság varázsának. A kávézó ahogy a nevéből is kitalálható a Rhédey-palota épületében kapott helyet, és  2015 ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt. A Rhédey-palota történetéről itt olvashatsz.
A történethez, az is hozzá tartozik, hogy a tegnap (Máj 12-én) nyitották meg a ház pincéjében a buli helyiséget is, ott ugyan nem voltam tegnap este, de szeretnék egyszer el látogatni mindenképp. A bulik részleteit a Facebookon Rhédey Nights címen találjátok.

És akkor a kávézó hangulatáról: a falon levő fotók Kolozsvár múltbeli eseményeiről és alakjairól egy kicsit múzeumi hangulatot árasztottak, az asztalok egyszerűek, a székeket skandináv stílusúak, mindenféle tarka, színes takaróval letakarva, ami olyan érzetet adott, mintha otthon a saját fotelemben ülve innám a kávémat. Nekem nagyon bejött, imádtam. Ha saját lakásom lesz hasonló olvasó és kávézó sarkot képzeltem magamnak.
Külön köszönet az ajtó melletti három nyelvű tábláért, ami röviden felvázolja az épület történetét, és azt írják, hogy ahhoz mi látogatók is hozzá teszünk egy kicsit.
A menü elég választékos, mi egy egy kávét ittunk, én egy Amorettot, Lajos pedig egy Irish coffeet kért. Én meg voltam elégedve a választásommal, a Lajoséba is belekóstoltam, hogy meg tudjam ítélni, mert ő alapból nem nagy kávéfogyasztó, annyit viszont megjegyzett, hogy azt kellett volna választania amit én, ennek ellenére ízlett neki. És nekem is tetszett az a kortynyi ízélmény, amit az Irish coffeeból ittam. :)

A menü többi részét viszont nem kóstoltuk meg.Egyetlen negatívumot tudnék csak hozzáfűzni az élményeimhez: A bejárat fölött lévő nagy fali óra  instant negyed órát késik, és aki például vonatra vár, könnyen lekésheti az ilyen pontatlanságok miatt.  Másképp nagyon jól éreztük magunkat, és szeretnék vissza menni. Ha másért nem, akkor egy buli erejéig biztosan be fogok térni még.

Összességében az első benyomásom nagyon pozitív csalódás volt: a személyzet kedves, az ízek jók és a légkör amit megteremtettek nagyon tetszett, az árak elfogadhatóak  szerintem legalább is, azért az összegért  azt kaptam, amit elvártam.

Ti milyen gyakran látogattok különlegesebb helyeket a lakóhelyeteken? A városotokba látogatóknak milyen kávézót/ éttermet ajánlanátok?