Végtelen kívánságlisták I. Arcápolás

     Többek között a Habos Kakaó blogon olvasott tények és élménybeszámolók hatására kedvet kaptam kísérletezni különböző hatóanyagokat és összetevőket tartalmazó kencéket. 

     Egyelőre drogériás, helyben beszerezhető termékeket szeretnék választani, amik árban kedvezőek, illetve, plusz pont ha helyi (országon belül gyártott) termékekről van szó, sőt jó esetben még rendelni sem kell. Valamiért ódzkodok a neten rendeléstől. Nem vagyok oda érte, és ha mégis rendelésre adom a fejem, általában a barátom bonyolítja le a tranzakciót, és az ő munkahelyére is kérjük a szállítást :D
Ami a bőrömet illeti, normál kombinált, az államon és az orromon sok-sok miteszerrel, és néha pattanások is ki szoktak jönni, az államon vagy az orrom tövében esetleg a homlokamon. Stresszes időszakban még a combjaim, a mellkasom és a hátam sem kímélődik, tehát nekem a magnézium és a levendula tea receptre jár :P
      Ennek függvényében a összeállítottam egy listát olyan bőrápolókról, amiket ki szeretnék próbálni, az elkövetkezendő hetekben és hónapokban:
Itt kicsit csalok, mert vannak olyan is, amit már próbálgatok, ugyanis ennek a listának az ötletete, még a blog előtt született meg.


Balea Q 10 es nappali arckrém 30-as fényvédő faktorral:
. Idén erre esett a választásom,  és pár napja próbálgatom már, egyenlőre tetszik, s ha elhasználom a Balea Ultra Med Sensitive  krémjeit, lehet kipróbálom az éjszakai társát is.

Ami miatt megvettem: Szükségem, volt egy fényvédővel ellátott arckrémre a nyárra, aminek realtíve magas az spf száma, szép INCI-vel rendelkezik és olcsó. Erre esett a választásom, kíváncsi leszek a hatására. Q10-et is tartalmaz, ez nem tudom mennyire fogja feszesíteni az amúgy még fiatal bőrömet, de ha a Q10 víz megkötő hatású, remélem kezd valamit a bőröm túlzott faggyútermelésével is.

Balea enzimes peeling:
Mostanság egyre inkább érdekelnek a kémiai hámlasztók, a fizikaiakkal szemben, őszintén szólva eddig az anyaiak tartottak vissza az ilyesmik kipróbálásától, na meg hogy a nevükben benne van a sav szó, nálam ilyenkor beindul a papafaktor, hogy lemarja a bőrömet és  zombi leszek, szóval, valahogy ezek elkerülték a figyelmemet.
Krémmánián barangolva láttam meg, és elég pozitív értékelések születtek róla, így kíváncsi vagyok rá, főleg, hogy valaki a kezdőknek ajánlja ezt a krémet. Ideális lesz vele próbálkozni, főként, hogy hamarosan ki fogy a Niveás bőrradírom, mindenképp meg fogom venni ezt a kencét.

Balea Vital pigmentfolt elleni koncentrátum:
Kami idei Glamour napi posztjában olvastam róla, és nagyon megtetszett. Közben eszembe jutott, hogy egy ideje szemezek ezzel a termékkel, így belátható időn belül le fogok csapni rá. Van néhány pigmentfolt az arcomon, pattanás utáni hegek, és hátha azokkal kezdene valamit. A fő hatóanyag ami miatt erre jó lenne az a Niaciamide  ami miatt nagyon bízok benne.

  Gerovital H3 Evolution hialuronsavas  micellás víz:
Ez a termék nekem elsősorban nem sminklemosáshoz, és arctisztításhoz kellene, hanem a tonikként szerepelne az arcápolási rutinomban. Igaz a fent említett összetevő nem az első helyen van és lenne olyan termék a márka Hilauronsavas termékcsaládjában ami többet tartalmaz, de egyelőre nem szeretném egyből nagy koncentrációban bombázni a bőrömet vele, így egyenlőre ő az első amit kipróbálok, amint a meglévő tonikom  elhasználom.  Bővebb infót róla Itt találtok. Megj. A magyar honlap nagyon hiányos, az új termékeik fel sincsenek tüntetve.

Farmec Freckles and spots corrector with Bambus: Itt.
Ez a termék sincs meg magyar honlapon, még jó, hogy angolul megtaláltam. Ez is AHA savas termék, ősszel és tavasszal ajánlott a használata, legalább hat hétig, két- három naponként. Őrá i kíváncsi vagyok. Ezért, habár még csak május van, Októberben  szeretném elkezdeni használni.

Természetesen nem egyszerre fogok nekiesni a bőrömnek a Balea termékkel és ezekkel együtt, ez csak egy kis körkép, hogy mit próbálnék ki arcápolás fronton a következő időkben. A szalicilsavas termékkísérlet még tesztelés alatt van, de hamarosan arról is beszámolok.

Ti milyen hasonló termékeket ajánlanátok? Írjátok meg kommentben.