Kencemustra: Balea maszkokat próbálgattam

               Pár hete beszámoltam Instagramon, hogy vettem pár arcápolót  a Dm kínálatából. Amiket a vizsgaidőszakban fogok próbálgatni. A vizsgaidőszak még tart de a maszkokat már elhasznélgattam, szóval itt az ideje beszámolni róluk.


                   A fotón azt hiszem látszik, hogy a választásom két szövetmaszkra, egy fehér teás cseresznyés maszkra, és az enzimes peelingre esett, ami a kívánságlistás posztom egyik darabja.  


          A fehérteás maszkot nagyon szerettem, önmagában is, de általában éjszakai krém gyanánt kentem fel, aznap, mikor DIY agyagos arcmaszkot szoktam használni. Megjegyzem, ezt sajnos nem szoktam minden héten alkalmazni, de igyekszem. Általában olyankor használtam, amikor szegény bőröm nagyon nyúzott és zsíros, SOS megodásnak okés. Nem ettől várom, hogy rendbe jöjjön a bőröm, viszont reggel nagyon fincsi puha lesz a bőröm. 

            Az aktív szenes fátyolmaszkot próbáltam ki utána, nos nekem nem tudom bejött-e kategória. Kellemesen hűsített, jól esett benne lazítani, de annyira mégsem volt extra, hogy akarjam. Nyilván egy jó összerakott rutin segíthet a mitesszeres bőrön de abban még nem vagyok túl jó, minden esetre, a magam módján azért igyekszem kialakítani egy megfelelő alaprutint, hogy a bőrömet szépen tudjam rendbe tenni.  

         A Vital maszkot pedig egyszerűen imádtam, hihetetlenül kellemesen feltöltötte a bőrömet, egy esti arctisztítás után. A maradék szérumot nem mostam le, és nem is volt a bőröm reggel gyűrött, még akkor is, ha nem aludtam túlságosan sokat. 

          Na és dobpergés: Az enzimes peelinget beemeltem az arcápolós rutinba: az ismerkedésem vele kicsit óvatoskodó volt. Első használatkor csak 2,5 percet hagytam kb fenn, a javasolt öt perc helyett, pedig először teszteltem a karomon, és nem okozott reakciót, de azért valljuk be, elsőre mindenkinek bizarr a kémiai és biológiai hámlasztók használata. Nem szerettem volna, ha lemarja az arcom. Mostmár kb merem fennhagyni öt percen keresztül, de annál több ideig nem. A száraz, elhalt hámsejteket nagyon finoman eltávolítja, nekem a használata után sokkal puhább és feszesebb a bőröm. Engem nem hámlasztott le, de az időkorlátot nem igazán léptem túl. 
           Persze, azt fontos megemlítenem, hogy eddig nemigazán használtam ilyesmit csak fizikai hámlasztókat, szóval más, kategóriáján belüli terméket még nem próbáltam, ezért nincs más összehasonlítási alapom. Az árát megéri az az 50 ml-es kiszerelés amit kapunk a pénzünkért. 
              Szerintem újra fogom  venni, persze nem kizárt, hogy nem fogok kísérletezni mással. Ami fele kacsitngtatok az a Ziaja enzimes peelingje, de maximum egy rendelés alkalmával kerülne bele a kosaramba. 

A termékek leírását és összetevőit itt találjátok: 
Fehér teás arcmaszk: Link
Aktív szenes fekete szövetmaszk:  Link
Vital szövetmaszk: Link
Enzimes peeling: Link

Ti milyen időközönként tesztek fel maszkokat.?