Kencemustra: Szalicilsav , Balea vs Gerovital

    Sziasztok!
       Mostanság kezdtem el hatóanyagokkal kísérletezni az arcápolásomban, ami abból áll, hogy igyekszem odafigyelni mit mire is érdemes kenni pontosan. Persze, még vaktában tapogatózok, de olyan segítségim vannak, mint a Habos Kakaó blog  vagy a Krémmánia  tehát úgy néz ki, hogy amint egy- egy elemet kellő időn keresztül használok és kialakul róla valamilyen véleményem, megjelenik itt a blogon. Nem ígérem, hogy mindenről külön termékteszt születik majd, de a Kencemustra sorozaton kívül biztosan bekerülnek ezek a termékek  egy -egy kedvenc, antikedvenc, elfogyott termékes basic blogposztok valamelyikébe.

     Az első Kencemustrát a szalicilsavas készítmények indítják, méghozzá két terméket próbáltam ki ebben a kategóriában. Ha kíváncsi vagy, hogy mik a tapasztalataim velük, maradj velem. :)


  A régebbi termékkel kezdeném, mégpedig a Gerovital Happiness Bőrvilágosító Korrektor szérummal. 
Sajnos, a papír csomagolást már régen eldobtam, pedig rajta volt az összetevő lista, így nem tudom megmondani, hogy alkohol vagy valami más volt-e benne, parfüm biztosan, mert fincsi áfonyás illata volt. Hat hónappal a felbontás után lejár a szavatossága, viszont nekem kb 3-4 hónap alatt fogyott el az 50 ml-es kiszerelés.  Azt írják, naponta kétszer kell használni, én általában este használtam, de volt, hogy reggel is, és csodásan lemattította a bőrömet nyáron. Amikor télre újra vettem, akkor csak estéként, vagy kétnaponta használtam, és akkor is bevált.

Állagra egy színtelen géles anyag volt, és csak a zsírosabb területeken alkalmaztam, hidratálás előtt. Az ára 12-13 lej, (RON)  között van, a postaköltség azért ennél picivel drágább, tehát egy elérhető árú termékről van szó.

Újra venném, nem is kérdés, csak sajnos, nem mindig tudom üzletekből megrendelni. Hiába forgalmaznak egyes boltok, nálunk a Dm ben is párat kapni belőlük, de ezt a szérumot pont soha nem látom. Ami még megoldás, hogy elmegyek egy márkaboltba, amit mindig halogatok, mert tudom, hogy egy db termékkel tuti nem jövök el tőlük. 


A tavaly vettem meg először ezt a terméket, egy Pennyben voltak kipakolva a Happiness termékcsalád tagjai. Tonik, arclemosó tej, habzó arctisztító, hidratáló krém, cc krém, bőrradírok, arcmaszkok, és testápolók. stb.
Nem nagyon tudok kiigazodni hírtelen azon, hogy  a happiness termékekben található gyümölcskivonatok melyike melyik bőrtípusra ajánlott. Ez áfonyás, és használtam ugyan ilyen mattitó hidratáló krémet is, a húgomnak barackos, aranycsillámos testápolója van, viszont málnás arclemosót használt, és a málnás maszk is hidratáló, ha jól tudom. a cc krémek mindháromban megvannak, azok és a barackos bőrradír is mindegyik bőrtípusra jók. Ki érti ezt?

Szeretem Farmec (csoda, varázslat)  szérumnak hívni, az anyacég után, nem mellesleg pedig "csodát" tesz, ahogy hirdetik magukat. Amúgy kicsit furcsa cég, mert vannak eléggé tiszta, de vannak parafinnal, parfümmel, alkohollal teletűzdelt kozmetikumaik is. Szóval, INCI böngészés kötelező eleme a vásárlásnak. Ennek ellenére, igyekszem körültekintően kiválogatni mit használok tőlük, lévén helyi márka, és a családban is, anyukám egy ilyen multifunkciós "tejet" szokott használni a kezeire, meg a testére évek óta. Engem meggyőztek. 

Amit helyette vettem, az a Balea Soft and Clear Anti -Pickel Gel szalicilsavval, ami annyira nagyon nem győzött meg. Ennek is kidobtam a csomagolását, de csak itthon láttam, hogy az INCI második helyén alkohol van. Próbáltam szeretni ennek ellenére, de az elődje nagyon erős, így pár hét használat után az a 15 ml es kiszerelés lapátra került. Csípte a pattanásaim, nem volt jó, kiszelektáltam a rutinomból, nem is érdemel több szót.
 
Nektek mik a tapasztalataitok? Kérlek mondjátok el kommentben, mert kíváncsi vagyok rá. :)
                             Áldott napot nektek:
                                           Orsi.