Az első ecsetészletem II. rész

              Sziasztok 😊


      Az előző posztomban írtam arról, hogyan szántam rá magam, és rendeltem meg egy Kabuki ecsetszettet a Fraulein 3'8 márkától. És ahogy ígértem a mai bejegyzés középpontjában maguk az ecsetek állnak, darabonként megvizsgálva, milyenek, és hogyan teljesítenek.Az ecsetek egyszerűek, feketék, fa nyéllel, és nagyon puha szintetikus szőrrel. Erőteljesen hasonlítanak a Jessup márka darabjaira, ami a külcsínt illeti, sőt, a színválaszték is nagyon hasonló.  A kibontásnál erőteljes ragasztó illat terjengett belőlük, de ez az első mosás után meg is szűnt. A készlet öt darab arcra- és öt darab szemre való ecsetet tartalmaz. 

             Arcra való ecsetek:
  • Lapos kabuki ecset: 

            Kezdeném is mindjárt az abszolút kedvencemmel, a lapos ecsettel ami alapozáshoz egyszerűen TÖKÉLETES.  Eddig BB, vagy CC krémet használtam, amit a kezemmel vittem fel, viszont amikor váltottam alapozóra, akkor egy ebelines szivaccsal dolgoztam ami számomra nem volt az igazi. Többek között ezért is váltottam ecsetre. És milyen jól tettem. Fele annyi alapozó elég nekem az arcom lealapozására, és a végeredmény mintha még természetesebb is lesz, mint a szivaccsal, legalábbis nekem ez a technika áll kézre, kinek mi az ideális. 
   

  • Púder ecset: 

Az ecset feje az essencehez képest 


           A púder ecset ami a csomagban volt, inkább rövid szőrű, de tömött fejjel rendelkező ecset. Összehasonlításképp legalább is, egyáltalán nem hasonlít az eddig használt, essence púderecsetemre, aminek sokkal lazább, és valamivel nem számottevően nagyobb fejjel rendelkezik. Nekem bevált, még a szemem alá is könnyen fel tudok vinni vele púdert.  

  • Pirosító ecset: 

             Arról is azt kell mondjam, hogy egy szokványos pirosító ecset. A por állagú festéket (nekem csak olyan van) nagyon hamar felveszi, épp elég, ha belemártom a festékbe, picit leütögetem a felesleget, és Voilá! gyönyörűen teríti a festéket az arcomon, és nem csak hogy felapplikálja, hogy nesze pirosító, és megül az orcám közepén, hanem könnyen eldolgozható lesz a festék. Amióta ezt használom,  kevesebbszer fordult elő velem, hogy a tükörbe nézve bohócos hatásúnak ítéltem a végeredményt. 
  • Kontúrozó ecset:

              A kontúrozó ecsetnek is örülök nagyon, mivel a Douglas Bubble palettám kontúr színeit azóta kezdtem el használni, amióta megvan ez az ecset. Igaz, nekem az egyik szín túl sötét az én világos színeimhez, ezért az egyik sötétebb de csillámokat tartalmazó színt használom vele keverve, így  nagyon szépen alkalmazkodik az arcomhoz. Ennél az ecsetnél is csak azt tudom elmondani, mint a másiknál, nagyon szépen viszi fel a festéket, és nem csak egy "vonalat" húz a fejemre, amit aztán öt perc eldolgozás után sem sikerül eldolgozni. Úgy vélem, a rossz minőségű ecsetek ugyan úgy okolhatóak egy furcsán kinéző sminkért, mint egy rossz minőségű sminktermék. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csakis high end termékeket érdemes használni, ahogy én sem azt használok, hanem hogy érdemes kutakodni. Volt ugyan néhány kusza szála, de kiegyengettem, és szerencsére az első mosásnál sem kezdte el hullatni a szőrét, ahogy kb. egyik sem. 
  • Highlighter ecset: 

             Mivel arcra való highlighterrel még nem rendelkezem, a szemfestékek közül választottam egy kiemelőt az arcomra ezzel az ecsettel, habár, mondanom sem kell, ezzel a darabbal is eléggé szépen tudok dolgozni. 

                 Szemre való ecsetek: 


              A szemre való ecsetek némelyike hagyott nálam azért kivetnivalót maga után, sajnos, de azért nagyjából meg vagyok velük elégedve.
             Példának okáért az egyik ecsetnek a szőrei ferdén érkeztek. Nem tudom miért, hogy a szállítás során nyomorodott-e meg szegény vagy eredetileg így került a csomagba, de csalódott voltam, mert nem pont úgy néz ki a feje, mint a promóképen. de azért mégis lehet használni. Én legalább is a mélyítővonalba vittem fel vele festéket amikor füstös sminket készítettem. Azért mégiscsak csalódás volt. Ahogyan egy másik darabnak is van egy két kusza szála.
                Gyenge láncszemnek egyiket se mondanám, mert azért mégsem használhatatlan egyik sem, csak a sok vadászat után szerettem volna, ha tökéletes lesz, de azért vannak apróbb hibái, amitől akkor sem tudok eltekinteni, ha amúgy nálam tökéletesen működnek.
Ennek nem így kellene kinéznie 


Hogy az ezüst színű Fraulein 3'8 felirat az ecsetek nyelén  mikor kezd el megkopni, azt nem tudom. Remélem soha.

                 Összességében: örülök, hogy rászántam magam erre a rendelésre, így egy lépéssel közelebb vagyok ahhoz, hogy összerakjak egy jó kis kollekciót magamnak olyan darabokból amiket szeretek, és ki is használom teljes mértékben.

               Kellemes napot, egy következő posztban találkozunk.
                                                                                                  Orsi