Az első ecsetkészletem I. rész/ Miért rendeltem meg?+ Tippek a vásárláshoz

 

             Sziasztok 😊   


           Az a helyzet, hogy amióta sminkelek, és amióta elkezdtem fejleszteni saját magam, azóta az eszközöket innen onnan, kínaiból később drogériából válogattam össze, maradva az alsó árkategóriánál, hiszen amíg nem tudom, mi jön be nekem, és mi az ami nem esik kézre, addig hiába veszem meg az eredeti beauty blender a Sephoraba, ha egyáltalán nem jön be. ( A szivaccsal való alapozás nálam abszolúte nem jött be) . 


          Térjünk vissza tehát a tartalmas kitérőből a sminkecsetekre. Nem volt még készletem, ami ecsetem pedig volt, azt is úgy vettem meg darabonként, viszont elhatároztam, hogy kell nekem szett, hiszen úgy gondoltam, a gyártók nem csak úgy beledobálják random a termékeiket szettbe, hanem valamilyen koncepció szerint felépítik az egészet úgy, hogy azok kiegészítsék egymást, és a vevő igényeinek megfeleljenek. Arra viszont nem jöttem rá, hogy az Essence, Catrice, vagy éppen az Ebelin hogy csak drogériás márkákat említsek, miért csak darabonként árusítja?  Különben, egy kezdő sminkelő sem egyből harminc ecset megvásárlásával kezd, és  egyenként  is össze lehet válogatni egy szép gyűjteményt. 

          Hogyan jutottam el a megvásárlásig?

          Szeretném azt mondani magamról, hogy a tudatos vásárlók táborát erősítem, ezért nagyon sokat dilemmáztam amiatt, hogy mire érdemes költeni. A Google, és az Instagram is jó barátunk, ajánlottban, miután egy pár blogger által ajánlott To Save, vagy BH Cosmetics webshopot megnéztem a google is ajánlott párat. Így jutottam el a pensulemachiaj.ro oldalára, ami elég kamu oldalnak tűnt ugyan, hiszen heteken keresztül nézegettem az ajánlataikat, mindvégig akció volt a termékeikre, most is az van egyébként, az "eredeti" áron nekem már nem érné meg,   Ebayen is annyiért kínálják  a Fraulein 3'8  ecseteit, amit végül vettem mint a Pensulemachiaj.ro honlapján a "leakciózott" ár. Ugyan itt a sminkecset.ro (szabadfordítás tőlem) oldalon egyébként Zoeva , Eco Tools és Real Techiques ecsetek is vannak, valamint az unikornisos, és hableányos ecsetek kedvelői is találnak maguknak szépeket.
         Jómagam egy Fraulein 3'8 márkájú kabuki ecsetkészletet rendeltem végül.  Azonkívül mindenféle sminket, és kiegészítőt is árulnak, azokról nem tudok nyilatkozni, hiszen egyrészt nem érdekelnek, másrészt, olyasmit nem rendeltem tőlük. Így a heteken keresztül való nézegetés és kalkulálás közben, azon is agyaltam, hogy akkor a végtelen kínálatból melyik lesz nekem a legideálisabb?  

               Azt tudtam, hogy a szivacsos alapozást annyira nem igazán szeretem, hiszen a fürdőszobában a fényviszonyok miatt sem sminkeltem, a szobában meg nincsen folyóvíz, és így kellett hurcolászni  a szivacsot, aztán a tárolása is macerás, mert nedvesen nem tehetem vissza a neszeszerbe, aztán pedig az is idegesített, hogy megnedvesített állapotában is sok terméket felszívott. Így szépen lassan kialakult kialakult bennem, hogy mit is akarok igazán: 
  1. Legyen a csomagban kellő számú arcra való ecset, mert azon a téren volt egyenlőre eszközhiányom 
  2. A gumis applikátorokat hanyagoljuk, ha azzal szeretnék dolgozni, ott van a Sleek palettához járó kétvégű applikátor, nem kell még egy. 
  3. A külcsín ne menjen a minőség rovására, és ki tudjam őket használni.
  4. A designja legyen időtálló, hiszen akármilyen cukik a sellőt vagy unikornist idéző ecsetek, egy idő után már nem ragaszkodnék hozzájuk. 
  5. Ne kerüljön horribilis összegbe, mégis olyan érzés legyen kézbe fogni, mintha egy profi eszközzel dolgozna az ember. 
      A Fraulein 3'8 márka amúgy is német, ezért mertem bízni a minőségében. Az ecsetszett amit én vettem kb 4 500 forintba került, plusz szállítási költség, ami kb 1 000 forintot tett hozzá az összeghez. Nem mondom, hogy a márkától voltak még ennél olcsóbb és drágább ecsetkészletek is, de azok nálam a kritériumok felállításával egyre inkább kiestek. 
      Azt ugyan sajnáltam hogy a kabuki vonalhoz nem adtak táskát, vagy nem tokba rakták hanem átlátszó tasakba, és mindegyiket külön becsomagolva, viszont ami mellé mellékeltek kistáskát, vásárlók által készített Instagram képeken nézegetve kicsit gagyi hatásúnak tűntek, olyant meg nem szerettem volna megvásárolni. (Örüljünk a hastegeknek :D )  

 A rendelést követő 24 órában készhez is kaptam a csomagot, mert a szolgáltatások közül a futárt, és nem a postát választottam, az egyébként 2-3 munkanap lett volna. 

           Tanácsaim kezdő netes rendelőknek: 

     Biztosan vannak rajtam kívül is olyanok, akik nem szeretnek netről rendelni, mert szkeptikusak a képen látott termékekkel. Nekik szeretnék segíteni néhány tanáccsal, amennyiben rendelni szeretnének valamit. 
  1. Tájékozódjatok. Nézegessetek meg több helyet, minek ki az előnye, lehet hogy ugyan az a termék máshol olcsóbb, vagy hamarabb kiszállítják. Esetleg nem is azt keresitek. 
  2. Mindig válasszátok ki a legmegfelelőbb ajánlatot. Legyenek kritériumaitok, és ne vegyetek meg semmit csak azért mert most akciós, vagy hozzávágnak egy szemhéjpúder palettát, ami összegemelkedést jelent, főleg ha olyan márkától van, amiről nem is hallottál előtte. Persze, sülhet el jól a dolog, de nem mindig éri meg kockáztatni, főleg, ha van rá alternatívátok otthon. 
  3. Legyen egy meghatározott költségkeretetek. Ami az általatok megadott kritériumrendszer része. Egy picikét én is túlléptem ezen, de a hozzávetőleges árat azért mégis jól tippeltem meg.
  4. Lehetőleg olvassátok el a rendelés menetét, lehet-e visszaküldeni a terméket, és ha igen, mennyi időn belül kell postázni, milyen esetekben veszik vissza stb. Ezekről érdemes tudni, mielőtt kifizetnétek valamit. 
          Hogy ezt miért írtam le?

    Eredetileg csak az ecsetekről szerettem volna egy átfogó véleményt írni, de azért be akartam számolni arról is, hogy mik előztek meg nálam egy rendelést, mert biztosra akartam menni, és nem csalódni a végén.  

      Nos, hogy mennyire jött be végül a számításom, az egy hamarosan érkező folytatásban kiderül, ahol darabonként írok az ecsetekről. Ide nem akartam betenni, mert akkor túl hosszú lenne. Ha kíváncsi vagy és nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel email-ben, vagy a rendszeres olvasás gombra kattintva. 

      Ti milyen sminkecseteket használtok?