Élménybeszámoló: Street Food Festival

                  Sziasztok 😊


        Nem látszik rajtam, de azért szeretek finom kajákat enni, ezért a hétvégén  többek között Kolozsváron is megrendezett Street Food fesztivál kihagyhatatlannak tűnt. Mégis, engem annyira nem érdekelt a téma, amíg a barátom meg nem jegyezte, hogy érdemes lenne a három nap valamelyikén megnézni a kínálatot. Mi végül szombaton és vasárnap is elmentünk enni.
Kép forrása: Facebook 

     Kínálat és tapasztalatok: 

         Először voltam gastro fesztiválon, de feltehetően nem utoljára, annyira megszerettem. Nos, a felhozatal nagyon változatos volt, a burgerektől a mexikói vagy éppen thai kajákig mindent meg lehetett találni, ami csak szem-szájnak ingere. Mi kétszer mentünk végig a standok között, megálltunk az érdekesebbeknél, aztán eldöntöttük mit együnk. 

        Nos, túl sok mindent nem kóstoltunk meg a kínálatból, de szerintem nagyon érdekes tapasztalat volt. Például  a kanadai fries to go standon vett kajáink annyira nem volt érdekesek, mert tulajdonképp szalmapityóka (sültkrumpli)  és saláta, de végül is nem volt rossz, de ugyan annyiért kb hatszor annyi mennyiséget is tudunk csinálni otthon, de arra a  koncepcióra soha nem gondoltam volna, hogy össze is lehet keverni. Nem túl eredeti, de azért elég népszerű és látogatott volt a stand.


       A vasárnapi kaja viszont sokkal érdekesebb volt számomra. Azt már eldöntöttük, hogy mexikói kaját is meg szeretnénk kóstolni, így tehát az sem maradhatott ki a buliból. Akkor chimichangat és burritót ettünk.

Pozitívum az is, hogy ezen a rendezvényen gondoltak a vegánokra is, hiszen ha nem is mindenhol, de sok étterem kínálatában ott voltak vegán kaják is. Persze, ez az "ünnep" nagyrészt a húsevőknek szólt, a sok marha, disznó csirke húsokkal megpakolt büféknél, de a vegánokat sem hagyták ki a buliból. 

       Mit csinálnék másképp jövőre? 
       Amennyiben jövőre is megrendezik a fesztivált, ami amúgy családi programnak sem utolsó, biztosan egy későbbi órát választanék, a kilátogatáshoz.  Mi délben mentünk, tehát az ebédünket ettük meg kint, és egy jót sétáltunk, ugyanakkor szerintem estefele lett volna érdemes kimenni. Meleg volt, és az árnyékot, meg az ülőhelyet vadászni kellett a nagy tömegben. Volt két chill zone, az egyik fák között, ahol már nem lehetett helyet találni, és egyik a tűző napon, ám szépen, lampionokkal feldíszítve, oda szerintem estére várták a vendégeket. Kár, hogy kihagytuk. :) 

Kép forrása: Facebook 

    Ti szeretitek a különlegesebb kajákat? Meg az ehhez hasonló gastro élményeket?