Hajápolási rutinom

                       Sziasztok 😊


         Régen a hajápolási rutinom samponból és kéthetente kókuszolajos hajpakolásból állt, nos azt kell hogy mondjam, azóta teljesen kifordultam magamból, már ami a hajápolást illeti.  Lássunk is neki. Elöljáróban annyit megjegyeznék, hogy míg tinédzser koromban zsírosodásra és korpásodásra hajlamos hajam volt, azóta már a korpásodás szerencsére megszűnt, és inkább száraz, töredezett volt. Két hajvágás után, és egy kis tudatosság után viszont a hajam egész szép lett. Legalább is, nem annyira drasztikus a hajam állapota. Most 14 hónap után merészkedtem el újra a fodrászomhoz, hajat vágatni, mert most kezdett ismét sprőd lenni a vége, így ideje volt újra megszabadulni a száraz, élettelen  hajvégektől. 


        Sampon: 
        Ez az a termék amit a leggyakrabban szoktam váltogatni, mert egy idő után a hajam hajlamos megszokni, és a második flakon végére már hajlandó elveszíteni a tisztító hatását. Amiket kipróbáltam:

      Elseve Extraordinary oil sampon. Ez volt az egyik első termék amit elkezdtem használni, azóta, hogy rájöttem, nem érdemes a Head&Shoulders termékeivel szétszárítanom a hajamat. 
      Aztán kipróbáltam több verziót a Balea samponjaiból is, általában amelyik szimpatikusabb volt nekem, és egyikkel sem volt különösebben bajom. Most is egy Balea termék van a rutinomban, méghozzá a Marakuja és Orchidea kivonatot tartalmazó volumennövelő samponja. Kami egyik posztjában ajánlotta, és engem is nagyon meggyőzött. Lehet, hogy két - három másik sampon után újraveszem majd. 
     A NIVEA samponjai is a palettámon voltak már. Két flakont használtam el a Nivea Repair & Targeted Care Samponból.  
   Egy Babylove samponom is volt nemrég, azt eredetileg ecsetmosáshoz vettem, de végül hajmosáshoz is befogtam. 
     Ezek közül mindegyiket tudom ajánlani, nem emlékszem hogy a két év alatt valamelyik is ártott volna a hajamnak. 

           Amit még ki szeretnék próbálni:
     Egy sampon várakozik bontatlanul arra, hogy használjam, a Pantene Pro V perfect hydratation samponja. 
Valamint érdekelne még valamilyen argán olajat, vagy keratint tartalmazó sampon is. Ti mit ajánlotok? 

         Balzsam/pakolás: 
    Általában a használt samponokhoz választottam balzsamot, már amikor, mert nálam általában két flakon sampon kiürítése után fogy ki a hajbalzsam. Én csinálok valamit rosszul, hogy nem egyszerre veszem a sampont és a balzsamot? 

     Jelenleg a Kallos Latte hajpakolását használom. Megy balzsamként is, bár újabban mint pakolás szoktam alkalmazni, felturbózva egy kis argán olajjal, és rajta hagyom a hajamon fél- egy órát, majd hajat mosok jó alaposan. Így nagyon bevált.  Kívánságlistás darab még az Alverde ikonikus hajvaja, bár, az kicsit aggaszt, hogy az INCI harmadik helyén alkohol van, de azért mégis érdekel, és szeretnék tenni vele egy próbát. 

    A nem kiöblítendő balzsamokkal csak most ismerkedem, de nagyon érdekelnek, méghozzá azért, mert sok esetben lusta vagyok, vagy egyszerűen nincs időm kivárni míg hat a hajpakolás, ezért kellett valami amit nem kell kimosni a hajból, csak felrakjuk és máris táplál. Az első ilyen jellegű termékem a Schwarzkopf Gliss Kur Oil Nutritive Express Reapir conditioner-je ami nyolc értékes olajjal és keratinnal ápolja a hajat. Ebben is található többek között argán- és makadámdióolaj is, 200 ml, és szinte alig fogy, a hajam könnyen kezelhető lett általa. Örülök, hogy rátaláltam. 

      Hajvégápoló:
   A hajvégeim rendszeres ápolására is rászoktam az utóbbi időben, hiszen elsősorban ott kezd el töredezni a hajunk. Az Elseve extraordinary oil hajvégápolót, és a L'Oreal Paris Elseve Total Repair 5 Sica-Krémet használtam el. Mindkettő jó volt, de valahogy nem az igazi.
Újabban viszont két csepp argánoljat oszlatok el a hajvégeimen hajmosás után, és nagyon meg vagyok vele elégedve. 

      Egyéb: 
   Nem kifejezetten ápolás, de megelőzés: a hajamat nem sűrűn szoktam formázni, akár hővel vagy anélkül, ahogyan az esetek többségében is csak szabadon szárad. Ám, ha nagyritkán, havonta max. egyszer hajvasalóhoz, és/vagy hajszárítóhoz nyúlok akkor általában hővédőt szoktam használni. Most a képen is látható Syoss darab van meg nekem, de lehet ha majd évtizedek múlva valamikor kifogy, egy olcsóbb alternatívára fogok beruházni.  

   A szárazsampon is egy olyan dolog, amit kellene használnom, hogy kitoljam a hajmosások közötti időt, az egyik barátnőmmel beszéltünk ilyesmiről.  Ő a hintőporra esküszik, és kipróbáltam, és én is. Persze, a fehér por annyira nem guszta látvány, de elég jól ki lehet a hajból fésülni. Egyszer túl fáradt voltam este hajatmosni, tudtam, hogy reggel se lesz elegendő idő rá, ezért este hintőporoztam be a hajam és feküdtem le. Reggel csak átfésültem, és volt nincs zsíros haj. Ezt nevezem. Nem mondom, hogy olyan volt, mintha most mostam volna hajat, de kanyarítottam egy messy bunt, és már mehettem is. Még este sem volt olyan zsíros, mint egy nappal azelőtt. Nem mondom, hogy soha nem fogok szárazsampont használni, de ez az olcsóbb alternatíva egyelőre fekszik nekem. 


       Elég mesélős és hosszú lett ez a poszt. Köszi, ha leértetek a végére.  Használtátok már a termékek valamelyikét? Ha igen, mi a véleményetek róla? Mit ajánlotok?