Amit a bloggerektől tanultam

     Sziasztok :)


      Arra gondoltam, én is megírom a blogok  miatt vettem meg cikkemet, de ahogy elkezdtem a termékeket összeszedni realizáltam, hogy kevésbé a tárgyakat, inkább életszemléletet merítettem belőlük. Íme a lista a  teljesség igénye nélkül a kedvenc bloggereimről:
Random kép, csak mert szép :) 


           A tudatos bőrápolásról nem az alábbi blogokon keresztül hallottam először,  így egy-egy fogalom már nem volt ismeretlen a számomra, bár ők azok akik segítettek megérteni, miért fontos a fényvédő, miért jók a hámlasztók, milyen hatóanyag mire jó, és hasonlók, és ennek hatására kezd a rutinom is átalakulni szépen lassan, amiről, remélhetőleg hamarosan mesélni is tudok itt nektek egy kicsit.  Hogy kik is ők: 

Habos Kakaó blog szerzője Marcsi nagyon érdekes szemlélettel, és kreatívan ír, legyen az smink, bőrápolás vagy kapszulagardrób. Az első, amit olvastam tőle, a tavaly őszi reggeli rutinos poszt volt, azóta mindent elolvastam, visszamenőleg is, hiszen több forrásból tájékozódik, a kozmetikumokat pedig mindig linkeli, ráadásul naprakészen több alternatívát is kínálva a vásárlásra. Ugyan ezt képviseli a blog állandó vendégszerzője, Clara012, akivel hasonló az érdeklődési körük, mindketten alaposak, és kiegészítik egymást. 

    Akit még ajánlani tudok, és hasonló jókat tudok róla mondani Salomé, a Tudományos szépség bloggere. Az ő terméktesztjeit is szívesen veszem, de leginkább az egy-egy hatóanyagról szóló írásai fogtak meg leginkább. Ez ott jelent kapaszkodót, amikor át kell vizsgálni egy-egy összetevő listát.

  És, hogy egy román hölgy se maradjon ki a sorból, a másik kedvencem bőrápolás és smink témakörében Debora Tentiș blogja, aki a romániai kozmetikum újdonságokkal van nagyon képben, ott is a parabén és alkohol mentes termékeket részesíti előnyben, egy- egy jó kis bőrápoló hatóanyagra összpontosítva. Foglalkozását tekintve gyógyszerész, a rutinjában meg előszeretettel használ patikai márkákat, ami azért érdekes számomra, mert a két nagy román kozmetikai vállalat (Elmiplant és a Farmec )  is piacra dobott egy vagy több patikai termékcsaládot, amik árfekvésben jóval alacsonyabbak a Bioderma, Vichy és La Roche Posay stb. márkánál, miközben hasonlóan jól teljesítenek. Mindezt Debora blogjáról tudtam meg, és örülök, hogy a fényvédős posztjai után őrá is rátaláltam a neten. 

      A minimalizmus a gyakorlatban témájú cikkek mindig is érdekeltek, bár sokáig nem is igazán tudtam, hogy a gyakorlatba ültetés hogyan lehetséges, mivel a családom néhány tagja mániákusan ragaszkodik a tárgyaihoz, és beteges a felhalmozott, de nem használt "jó lesz még valamire limlom" nagysága. Én tudom, hogy nem akarok ilyen lenni, és környezettudatos szeretnék lenni, ezért tartom fontosnak az olyan platformok nyomon követését is, ahol másoktól láthatjuk, tanulhatjuk el, hogyan kell ezeket a lépéseket betartva csökkentenünk magunk között a káoszt. Akiket ilyen témában szeretek olvasni, az  Kertész Krisztina,   akinél szó van még az egészség és a beauty témaköréről is. Valamint a Pareto lánya blog, ahol a ruházkodás, a háztartás és időmenedzsment is mind terítékre kerül, és sok mindent lehet tanulni belőlük. 

          Ennyi fért a mai kis szösszenetbe, de még vannak, akiket kifejezetten szeretek a stílusuk és a világszemléletük miatt. Ti kiket olvastok szívesen, és miért? Találkozzunk a legközelebbi bejegyzésben is. 
           Ahol még megtalálsz: