Albérletből otthont

       
                    Sziasztok 😊 

      
             Mostanában nagyon érdekel a lakberendezés témaköre, hiszen amióta terveztük a barátommal, hogy közös albérletbe költözünk volt a fejemben néhány ötlet, hogy mit hogyan tárolnék, milyen dekor- és használati tárgyakat szeretnék beszerezni, hiszen mégis csak az a cél, hogy este ne "más lakásába" hanem a mi kis kuckónkba érkezzünk haza, még akkor is, ha a hely nem a miénk, csak a rendelkezésünkre van bocsátva a bútorokkal egyetemben. 

        Sokszor nehéz volt megállni a vásárlást mikor még nem tudtuk hová is költözködünk, de már terveink voltak. Nem mondom, hogy az albérletkeresés és várakozás ideje alatt nem landolt egy-két dolog a kosaramban, hazudnék, ha úgy lenne, de végül úgy érzem mégis csak jó vásárt sikerült csinálnom velük. 

    Mihez kezdjünk egy már berendezett lakással? 

           Miután megtaláltuk a tökéletes megfelelő albérletet, és a cuccainkat bepakoltuk, akkor jöhetett a dekorációk elrendezése, és a hiányzó dolgok beszerzése. Jelen esetben a fő beszerző helyként a Pepcot céloztuk meg, több okból is: 
 • Közel van, így a vásárolt holmit nem kellett messze cipelni 
 • Olcsó, így ha a legközelebbi költözés után már nem lesz szükségünk a vásárolt cuccok felére, nem fogom bánni ha nem jönnek velünk egy másik állomásra/lakhelyre.
        A dekorációs elemek esetében elsősorban "hozott anyagból" dolgoztunk, például  mécsestartó, és az ékszertató, vagy a tányér, amin a parfümöket tárolom, az ecsetes bögrém és a kis textildobozka is az íróasztalomon (azóta elköltözött egy másik helyre) , vagy a  DIY ceruzatartóim, mind az előző lakhelyem szerves részei voltak, és szerettem volna, ha tovább is maradnak velem.
Az Orsi feliratú bögre már csorba, és ivásra nem is használom, a sminkecseteim kaptak benne helyet, amik most épp száradnak mosás után :) 

DIY ceruzatartók befőttes üvegből. :) 

Mázascsupor mint orchidea kaspó. Otthonos eleme a konyhánknak 

Minden helyet kitöltünk. A Dohányzó asztalka alsó rekeszei polcként szolgálnak. A háttérben a pilates labdám látható. 

Felirat a konyhában. Uncsi de mi mégis szeretjük. 

  Amit utólag vásároltunk, egy beszerző körút során, ott már előre láttam mi kell, és hová szeretném
rakni, és még így sem vettünk meg mindent ami tetszik, de nem akartuk  túlzsúfolt hatást kelteni, hiszen van még pár dolog, aminek el kell dönteni a sorsát, hogy hol landoljon, mert nincs rá szükségünk. 
 Ezért vettünk 
 • szappanadagolót és a kosarakat a fürdőbe 
 • a  love feliratú órát a nappaliba, meg 
 • a komódon álló vázát       Mi hiányzik? Mivel nem vagyok teljesen elégedett?  

   Ami a lakás állapotát illeti, igazán nem panaszkodhatom, mert minden amit a rendelkezésünkre bocsátottak új, és kifogástalan állapotban van, viszont néhány dolog van, ami hiányzik, ahogy elkezdtük belakni a lakást. 

 • Amikor elkezdtünk kipakolni, akkor jöttem rá, hogy pl. jól jönne egy könyvespolc. A könyvek kérdését egyelőre azzal rendeztem le, hogy a dohányzóasztalka (pedig nem is dohányzunk)  alsó részébe pakoltuk be a könyveket. Ami miatt visszaléptünk a polcvásárlástól az az, hogy nem szeretnénk költöztetőcéget hívni egy vagy több év múlva, bár lehet szükség lesz rá.
 • A szerződésben ugyan nem volt benne, hogy tilos, de mi mégis inkább kihagytuk a falak megfurkálását, és nem akasztottunk fel egyetlen képet sem.
 • A mi lakásunk csak egy szobás, ami egyben a háló és nappali, ezt egy lehúzható kanapéval oldották meg. Ezt így nem bánom, viszont, szerintem még befért volna a lakásba egy fotel az ablak közelében, hogy alkalomadtán az olvasó és relax sarkot is betöltse, még így is elég tágas. Gondolkodunk bár egy  babzsák beszerzésén, de  még nem döntöttünk felőle.
 • A fotelon kívül is van egy kis hiány érzetem: szerettem volna, hogyha van egy éjjeliszekrénykém, de így, hogy kanapénk van, nyilván nincs éjjeliszekrényem, szóval a kompromisszumkötés itt sem maradhatott el.

   Pár otthonos apróság:  

     Most ott tartunk, hogy minden folyamatosan alakul még körülöttünk,  hiányoznak még dolgaik, amiket hamarosan pótolni is fogunk. Ezeket szedtem össze az alábbi listába: 
 • Fűszernövények. szerintem nincs is aromásabb a friss fűszernövényeknél, amik a konyhában designként is működ(het)nek. 
 • Poháralátét: jelen esetben nem a sört reklámozó darabokról beszélek, bár tény, hogy a funkcióját az is ellátja, de szeretném ha valami szép kis aranyosság gátolná meg a bögréket abban, hogy foltot hagyjanak. Jelen esetben szalvétát, egyéb esetben uncsi sárga post it tömböt használok. 
 • Konyhai tárolók: manapság szebbnél szebbeket látni, bár én a kávé tárolásához jelenleg egy csatos üveget használok, a liszt, gríz, rizs stb pedig a saját csomagolásában van a szekrényben. Szeretném egységesíteni velük a konyhát hiszen az is nagyon szépen tud mutatni. Illetve, azokat még később is felhasználhatjuk. 
 • Hiányzik még egy egységes kaspó a két orchideámnak. Még nem találtam olyant ami tetszik, de valami fehérben gondolkodom, remekül ellensúlyozná a lakásban uralkodó bútorok barnás, sötét  hangulatát. Harsány is jó lenne, csak nem tudom mennyire férne meg a lilával egy zöld színű edény, vagy ha más színű lenne a sötétítő megint harsánynak hatna. Azt hiszem egyelőre biztonsági játékos leszek és maradok a fehérnél, pedig szeretem a színeket. 
 • Jó lenne még egy pálma is. Az anyuéknál lévő pálmához egy történet kapcsolódik. Egy véletlen baleset folytán az unokatestvérem pálmáját amit ajándékba kapott letörtem. Ő viszont kimentett úgy, hogy "Hát csak úgy letörött". A letört darabot meggyökereztette és elültette, pár év nevelgetés után viszont a lakás avatónkra hozta ajándékba. Így szereztem anyunak pálmát. Most nekem is kell egy. :) 
 • Díszpárnák.  A kanapénk full barna, ezért szeretnék egy kis kontrasztot csempészni bele, így emiatt talán néhány vidám feliratos párna adna egy kis izgalmat a szemnek a nagy barna kanapénak is. 

Köszi, ha eddig kitartottál. Kicsit hosszúra nyúlt tudom, de ez a téma szívemnek kedves, és nem tudtam szűkszavúan beszélni róla.  😊
         Nektek mik a kedvenc dekorációs elemeitek ? 
Ahol még megtalálsz: Facebook Instagram