Bőrápolás: változások az elmúlt egy évben


               Az utóbbi időben szándékosan kerültem  a beauty témájú bejegyzéseket, azért, mert egyszerűen nem tudtam, melyik végét fogjam meg a témának. 
               Régebben nem igazán voltam tudatos, már ami a kozmetikumokat illeti, de az utóbbi időben sokkal inkább odafigyelek a bőröm jelzéseire, és igyekszem kiszolgálni az igényeit. Sajnos, hisztizik is rendesen, úgyhogy fokozottan oda kell rá figyelnem, főként most így évszakváltáskor. 

               Azért nem írok konkrét rutinról, mert az van, hogy nincs is igazán rutinom, folyamatosan bővül az arcápolóim listája, a kipróbálandó termékek, így nem igazán rutinszerű az egész, de azért leírom a tapasztalataimat azokról a termékekről, amiket az utóbbi időben próbálgattam. Hátha tudok valakinek segíteni vele. 

               Kezdetnek, mondanám, hogy sikerült leváltanom pár "rossz" terméket, mármint olyan "tiltólistás" dolgokat mint alkoholos tonik, és szemcsés bőrradír, amit egyáltalán nem bánok, sőt, azt bánom, hogy nem tettem meg hamarabb. Az illatosított termékek egy jó részétől is megszabadultam már, (bár ez még nem teljes), és az alkoholt tartalmazó termékeim száma is jelentősen kezd csökkenni.


         Mi változott? Sokminden. :) 

      Valahogy mostanában nem igazán értem be a drogériák kínálatával. Ugyan van egy két kincs köztük, de rájöttem, egy profihoz hasonló bőrápoló rutint aligha fogok tudni felállítani csak a drogériák polcain használható termékekkel, bár tény, hogy jó alapot adnak, mégsem tudom kihagyni a patikákat, vagy valamelyik koreai termékeket forgalmazó webshopot vagy éppen az ebay-t, pedig nagyon idegenkedtem ettől.  Kár volt. Szóval, a minap megrendeltem életem első esszenciáját, Cosrx Galactomyces 95 Whitening Power Essence-t, illetve, még szeptemberben vettem meg életem első Aha-s hámlasztóját a Geek & Gorgeus Cheer Up hámlasztót, 6% Mandulasavval, és BHA-val, így elég magasra tettem a lécet vele azt hiszem. (Majd teszt is várható róla)

(Romániaiaknak: A Kazumi.ro egy koreai termékeket forgalmazó webshop. Én innen rendeltem, érdemes lehet ránézni. )

        A nyáron tartózkodtam az AHA tól, ezért a nyár újdonságát, az enzimes hámlasztást próbáltam ki, egy korábbi kívánság listás darabbal, a Balea Vital enzimes peelinggel kezdtem a kísérletezést. Nagyon szerettem, bár sajnos  néha hajlamos voltam elfelejteni. Egy másik érdekes, korábbi félelmem is megdőlt úgy látszik, ugyan is, az enzimes peeling "segítségével" szerintem sokkal könnyebb túlhámlasztani, mint egy egyébként nem lemosandó hámlasztó formula segítségével, főként, ha a %-ot jól sikerül belőni. :) (Bár ez utóbbit nem szeretném elkiabálni, mint mondtam eléggé kezdő vagyok)
        A nyár folyamán elég sok fényvédőt felhalmoztam, ami annyira nem is baj, mert bár a használatuk mellett nem égtem le, de nem akarom elkiabálni, hogy ezek lettek volna a világ legjobbjai.
             Kipróbáltam a nyáron egy tonizáló arcpermetet is, és a bőröm meglepően jól reagált, az Aslavital kovaföldes tonikra. Segített a fagyútermelés csökkentését, és megkönnyítette a szalicilsavas szérumom (Itt írtam róla) beszívódását is. A szérum felejtős, alkohol és illatanyag is van benne, a tonik marad. 
     A fényvédelem télen-nyáron fontos, mivel nekem nyáron is elengedhetetlen volt a hidratálás, na meg lusta is voltam, én a fényvédős arckrémeket preferáltam jobban idén nyáron. A Balea kínálatában találtam két félét is, mindkettő 30 as spf el rendelkezik, így meg voltam velük elégedve. Az egyik választásom a Q10-es, a másik meg a Beauty Effect  verzió. Ez az arckrém vásárlás kicsit
impulzívra sikerült, nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok a végeredménnyel, de mostantól szőrös szívűbb leszek ami az arcápolást illeti, és nem fogok kompromisszumokat kötni.
             Az őszre tartogatom a double cleansing kipróbálását is. Illetve az arclemosás is illatmentes termékekkel zajlik, illetve az illatos tusikat is illatmentes verziókra váltottam, két kedvencem a Babylove Sensitive babafürdető és a kecsketejes szappan, az aktuálisan használt testápolóm után is valami illatmentest fogok beszerezni, a Mixa esélyes egyelőre.

Illetve: szeretném megosztani a tudatos bőrápolás témájú Pinterest táblámat, hátha valakit érdekel.
                 
                      Nálatok miben változott az arcápolás, és minek köszönhetően?