Őszi lookbook és ruhatár egy hónapra kihívás

                    Sziasztok.


      Sok ember számára, ahogy nekem is az ősz és a tél a kedvenc évszakom, már ami az öltözködést illeti. Imádom a színeket, és ez az időszak kifejezetten kedvez a színeknek. A ruhatáram szeptember folyamán egy hatalmas változáson esett át. Kiselejteztem a megunt, elrongyolódott, stb ruháimat, de vásároltam néhány új darabot is.  Úgy döntöttem, hogy Októberben dokumentálom a ruhadarabjaimat, és megszámolom, hányat viseltem egy hónap alatt, a cipőket és a kiegészítőket is beleértve. valamint Megmondom őszintén, soha nem vettem számba a ruhadarabjaim mennyiségét, bár érdekes, és időszerű lenne egy lista, ahol átláthatom, hogy mim van, és mennyit hordok rendszeresen  közülük, mi az amihez ragaszkodom, illetve a gardróbom fehér foltjai  is előkerülnek, irányt mutatva, hogyan is tovább.
A kihívásról bővebben a Holy Duck blogon olvashatsz. 

            Ezekkel a gondolatokkal álltam neki dokumentálni egy hónapig hogy mit viselek minden egyes nap:  a végeredmény 55 darab. Megmondom őszintén, sokkal többre számítottam, így egy kicsit csalódott vagyok magamban, de az nagyon megnehezítette a választást, hogy az elég szeszélyes időjárás függvényében kellett öltözködni. 


Most, hogy  vége az októbernek ideje beszámolni a tapasztalataimról.  
     Az első és legfontosabb tapasztalatom: a kardigánok hiánya. Szó se essék róla, van néhány blézerem itthon, de úgy tűnik, hogy amit a tavaly olyan lelkesen viseltem, az idén már nem igazán vonzott, valahogy nem volt kedvem felvenni. Van ugyan két poncsóm is, azokkal a szerelmünk töretlen, de szeretnék még olyan nagy.. lepedőszerű kardigánt is, tudjátok miről beszélek. Amikor elkezdtem ezt a kihívást, rájöttem, hogy a kardigánok hiánya után a másik fontos dolog, hogy az átmeneti kabátjaim egyszerre akartak kiszúrni velem. Komolyan mondom 4 darab hordható kabát közül egyszerre háromnak lett valami baja.  Két db velúr kabátom kezdett el hírtelen megkopni és fura foltok keletkeztek rajta,  őket abszolút nem is hordtam, egy turikincs Bershka kabátnak meg mosás után eltűnt a gombja, azóta sem tudom, hogy hová, valamint hiába mostak feketéknek való mosószerrel, sajnos, néhol már nem intenzív fekete, szóval a tavaszt lehet nem vele kezdem.
    Szintén hiánypótló darabok nálam még a harisnyák is. Azokból is kell néhány új. 
    Az ezeréves három éves fekete táskám az, amit ilyenkor szeretek egyetemre hordani, és elfér benne a fél életem, szó szerint. Bármennyire is fáj a szívem érte, eléggé megrongálódott, és a füle is le fog szakadni, így valószínű keresek rá valami alternatívát hamarosan. Őt meg, esetleg majd lazább napokon veszem elő, amikor nem viszek magammal olyan rettentő sok mindent. 
A nemvásárlást csak egyetlen egyszer szegtem meg, vettem egy handmade fülbevalót, és egy pizsamát. Az utóbbi fontos tétel volt, az előbbivel pedig megleptem magam a névnapomon. Ezt nem kalkuláltam bele.

Felfedezés: 
 Mivel szeptemberben alaposan kiszortíroztam a ruháimat, és néhány dolgot vásároltam is, nem meglepően azokból  is került ki néhány kedvenc darab: 
  •  Fekete szoknya a Terranovából . Nos, imádom a fazonját, szerintem jól mutat rajtam, egyetlen hátránya van, max 10 szer viseltem, és már csúnyán elkezdett kibolyhozni az anyag. Mindenhol kerestem, de csak ott találtam megfelelőt, erre meg ezt csinálja. 
  • Barna bokacsizma a hádából: még a szeptemberi Budapest látgogatásunk alkalmával vettem azt is, és jó vételnek tartom, újszerű állapotban van, és nagyon kényelmes. Kell ennél több? 
  • Van egy military fazonú kabátom is, amit a húgomtól csórtam, és egyszerűen imádom, ő nem hagyott cserben, külön öröm, hogy van hozzá egy belecipzározható bunda, így a hidegebb időben is éppúgy megállja a helyét.
  • A pulcsijaim éppen úgy imádom most is, mint eddig, néhány oversized fazont kell majd még turkáljak, mert a meglévők több évesek már, és egy picikét látszik is rajtuk. 
Továbbá, egy burgundi nadrágot is most próbálgattam, csak egy a problémám vele, iszonyúan szöszöl, szóval a pulcsival párosítást el is vetem gyorsan.  
Az alábbi részben mutatok néhány képet, hogy mit mivel, hogyan kombináltam. Ezek részben azok  amiket kedvencnek titulálok.    Összességében: Szerintem nagyon jó kis hónap volt, köszönöm Eszternek, hogy megmutatta ezt az életszemléletet. Nem vagyok álszent, én nem tudom megcsinálni, hogy egy évig ne vásároljak ruhát, ahhoz elég hiányos a gardróbom, DE továbbra is dokumentálni fogom hogy mit hányszor viselek, (már megcsináltam a novemberi excell sheetem), még akkor is, ha becsúszik egy két vásárlás. Illetve, most októbreben nem vágtam bele, de szeretnék csatlakozni a következő 10x10 kihíváshoz is. 

  Kíváncsiak lennétek a folytatásra?  Válaszaitokat hagyjátok meg kommentben. 
  
     Puszi 
             Orsi