Decemberi mesélős:minimalizmus, selejtezés, vásárlás, újévi fogadalmak

     Sziasztok :)


        Bár még nincsen itt az év vége teljesen, úgy gondoltam ideje egy kis évösszegzős, évbúcsúztatós bejegyzést írni. Nyugi, nincsenek benne sablonos fogadalmak. :)  Ha érdekel titeket, olvassatok tovább. 

       Amióta kacérkodom a minimalizmus gondolatával arra a meggyőződésre jutottam , hogy be kell vezetnem az életembe egy 10 pan projektet, és egy sminkszelektálást is. Nem mondom, hogy sok sminktermékem van, de azok között van néhány olyan apróság, ami kihasználatlanul hever már, illetve szeretném elhasználni a lejárati dátum előtt. Ez igaz néhány kozmetikumomra, és körömlakkomra is. Valamint azt a pár megmaradt bizsumat is átnézem még, mert kezdenek eléggé leharcoltak lenni, azokat,  amik már nem néznek ki túl jól bár sok emlék köt hozzájuk,  el fogom engedni.

 Ami viszont a másik mániámat, a bögréket jelenti, abban abszolút nem vagyok minimalista. Az utóbbi pár évben nagyon ragaszkodtam azokhoz az apró porcelán cukiságokhoz, így egy kicsit sok helyet emésztenek fel most. Összesen  16 darabot számoltam össze, ennyi van jelenleg, ami két embernek kicsit sok. :) Bár tavasz óta nem vettem magamnak, remélem ezt a tendenciát fogom tudni folytatni, mindenesetre, a boltokat elkerülöm.

       Ezen kívül a smink és ápoló kozmetikum vásárlásról is szeretnék egy-két szót ejteni: sminkek terén kifejezetten egy szemhéjpúder palettát szeretnék. Valami drágábbat. Opció volt már az Urban Decay  Naked Heath, de Zoeva, és Nabla paletta is, de jelenleg mégis úgy érzem, ez nekem most nemigazán fér bele, főként anyagilag, illetve, ha megvenném, akkor a másik két palettám heverne kihasználatlanul. Abból az egyiket ajándékba kaptam, és nem lenne magammal szemben se fair fél év után megválni tőle. Így egy drágább paletta még egy ideig álom marad, és addig a meglévőkből szeretném kihozni a maximumot.  Na az arcápolási rutinommal jelenleg teljesen más a helyzet. Sajnos, nem sajnos, jelenleg testre való fényvédőt használok az arcomra, nem okozott különösebb problémát de nem is vagyok megelégedve vele, ami az állagát illeti, olyan furcsán ül a bőrömön szóval, ideje lenne berendelni egy arcra való fényvédőt is, és az arcápolási rutniom, amivel elégedett vagyok, még mindig elbírna egy jó szérumot, ezért egyszerre szeretném a két terméket megrendelni, valószínüleg a karácsonyi hajsza lejárta után, januárban kerül majd rá sor. (Mire ez a poszt kikerül meg is lesz rendelve, igazából ezt kapom karácsonyra) Ideje lenne elkezdenem a teszteket legyártani, szeretném is, bár, úgy érzem még nem használtam eléggé azokat a termékeket amiknek szívesen szánok önálló posztot is. 

    Ha már szóba került a karácsony, nem szeretnék idén sok blogger által készített ajándéklistát csinálni, se pinterestes ajándékcsomagolási tippeket készíteni, valahogy így Advent 3. Vasárnapja táján nem fér bele az időmbe ezzel (is) foglalkozni. Nem ígérem meg, de ha összejön egy viszonylag jó fény akkor megmutatom milyen sminket viselnék szívesen idén Szilveszterkor,  illetve, ha kíváncsiak vagytok rá, akkor megmutatom közelebbről is, a jövő évi határidőnaplómat. Idénre már csak ennyi poszt ötlet van betervezve. Írjátok meg kommentben érdekel-e valamelyik? 
         
       Ha év vége, mindenkinek a fogadalmak jutnak eszébe  ilyenkor. Szerintem nem kellene így legyen, én az év közben elkezdett és megtartott szokásaimhoz sokkal hívebb vagyok, mint azokhoz, amiket ilyenkor szoktam megfogadni. Szóval azt fogadom meg, hogy idén is hű leszek az eddigi elveimhez, és megpróbálom a tőlem telhető maximumot nyújtani.

  Ti hogy álltok az új évi fogadalmakhoz?