Engem is díjaztak : A Teaszünet-díj.


       Sziasztok :)


    Szilvia a The Purple Haze blog  írója engem is jelölt a Teaszünet-díjra, amit ezúton is  köszönök, és szeretném megválaszolni a jelöléssel  járó kérdéseket.    Szabályok:


1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.
2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illessz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.
3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.
4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.
5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.
+1 Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.


                   "A bölcs nem ismer megdönthetetlen alaptételeket: ő alkalmazkodik másokhoz."
                                                                                                                        Lao-ce

1. Miért kezdtél el blogolni? 

  Szeretek blogokat olvasni, és sok esetben arra jutottam, hogy szívesen kipróbálnám, néha egyszerűen jó kiszakadni  abból, hogy körülöttem a beauty téma senkit se érdekel annyira, hogy akár ilyen semmiségekről is el tudjak vele beszélgetni. Itt inkább a nőies oldalamat élem ki, a vonzódásom a sminkek és a kenceficék, na meg a ruhákról alkotott nézeteim is mind terítékre kerülnek. Azt hiszem, kb ennyi. :) 

2. Ha csak egy márkából kellene felépítened a rutinod, melyik lenne az?
Ez az egyik legjobb kérdés. Arra gondoltam először, hogy ha bármennyi pénzem lenne, akkor szívesen elmennék High end irányba, például a Khiel's. De ha nem,  akkor mindenképpen  egy olyan márkát választanék, aminek elég nagy a termékskálája ahhoz, hogy az igényeimet ki tudja elégíteni. Legyen benne kíméletes arctisztító, hidratáló, hámlasztó, fényvédő és egyéb problémamegoldó kence. Low buget rutinhoz a Gerovital termékeit választanám, ha lehetne, mert elég sok olyan termék van a kínálatukban amiből egy tudatos rutint fel lehet építeni, kompromisszumkötésekkel persze. 

3. Milyennek látod magad 5 vagy 10 év múlva?
  
Ha minden jól megy, akkor a 10 éves tervemben bizony a családalapítás kapja meg az egyik  fő helyet. Szeretnék anyuka lenni, és jó háziasszony, aki dolgozik, jól koordinálja a háztartást, és van ideje kertészkedni illetve finom befőtteket készíteni. Szereti a családja, még akkor is, ha néha elmenekül előlük egy órácskára olvasni. Vagy, otthagyja a gyerekeit az apjukkal, hadd hisztizzék ki magukat amíg kifújja magát. 

4. Melyik a kedvenc országod és miért? 

Nos, Magyarországon kívül még nem is igazán jártam külföldön, hogy  olyan élményeim legyenek, ahova szívesen visszavágynék, de a kedvenceim mégis a török kultúra. Anyukámék voltak pár éve Isztambulban, és oda szívesen elmennék én is egyszer, mecseteket nézni. Vagy igazából, bármelyik balkáni országban szívesen nyaralnék, de hosszú távon nem biztos, hogy be tudnék illeszkedni. 

5. Ha választhatnál magadnak egy szuper képességet melyik lenne az? Miért? 

A szuperképesség amit szívesen választhatnék, az az, hogy meg tudjam néha állítani az időt, nem akarom átírni a múltat, és nem akarok elmenni a jövőbe sem, de néha jó lenne a csendet kimerevíteni a sok megoldandó feladat között,  és pihenni egyet. Néha olyan nagy a hajtás, hogy minden magamnak lopott perc után lelkiismeretfurdalásom lesz, hogy miért nem olvasok, tanulok, államvizsgát írok stb. Nem szeretem ezt az érzést. 

6. Melyik volt a legjobb élményed, amit a blogolásnak köszönhetsz?

 Egyértelműen a pozitív visszacsatolás, és az ha valaki hozzászól a bejegyzésemhez. Sokáig én is zugolvasókánt működtem, de nekem is jól esik, ha másnál kommentelek és választ kapok a kérdésemre. De a legnagyobb meglepetést eddig mégis a Teaszünet- díj hozta meg számomra. 

7. Falu vagy város? Hol laksz/laknál szívesebben?

Én egy olyan kisvárosból származok, ami szinte már falu, szóval, most azt tapasztalom, milyen a nagyvárosban élni, és azt kell mondjam szeretem. Ami a kis településsel a bajom az az, hogy mindenki ismer mindenkit, nem tudsz elbújni az emberek elől néha, és úgy m megbámulják a vörös rúzst, hogy majd' kiesik a szemük, és nincsen túl sok programlehetőség, ha az ember kikapcsolódna. A város néha túl gyors, de szeretek vele pörögni, főleg, ha jó a tömegközlekedése. Azt mondanám, hogy a nyugdíjas éveimre a szülővárosomba költöznék vissza, de az aktív éveimet egy nagyvárosban dolgozva tölteném el, persze kül- vagy kertvárosban élnék egy kertesházban, vagy a várostól maximum 30 -35 km-re. 

8. Melyik a kedvenc bejegyzésed a blogodon?

A kedvenc bejegyzésem a Nyílt levél a tinilányoknak című írásom, mert azt olyan helyzetben írtam, amivel én is, és még sokan szenvedtek, szenvednek. 

Az én kérdéseim: 
  1. Mennyire megy könnyen az emberekkel való ismerkedés, kommunikáció? Ha jó vagy benne milyen tanácsot adnál másoknak?
  2. Melyik az az emberi érték, amit keresel a másokkal való barátkozás során? 
  3. Mikor döntötted el, hogy az leszel ha nagy leszel, ami most vagy? 
  4. Mi a kedvenc kikapcsolódási formád a blogon kívül?
  5. Melyik a kedvenc bejegyzésed a blogodon? 
  6. Mi az az eszme, amiben hiszel? 
  7. Bullet Journal vagy határidőnapló? Miért? 
  8. Írj magadról 10 jó tulajdonságot!  


A díjazottjaim pedig  Kinga,  a Trükkösen szép a Nő blog írója, mert nagyon objektív termékteszteket mutat be, széles termékskálával, és szeretem olvasni. A kedvenc cikkem tőle a The Body Shop alapozóról szólt.  És az a A sip of my coffe blog szerzőpárosa. Őket azért szeretném jelölni, mert szívesen olvasom őket, főleg a Duma Sarok rovatot. Örülök, hogy a lányok újra aktívak, csak így tovább.